Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، ماجرای قطعی های شبکه موبایل در پی قطعی های برق دچار پیچیده شده و کار به مسائل غیرفنی کشیده است.

اپراتور موبایل علت اختلال شبکه در روز های اخیر را قطعی برق اعلام کرده است. وزارت ارتباطات هم از این نظر اپراتور حمایت کرده و بر آن صحه گذاشته است؛ به این ترتیب هم اپراتور و هم وزارت ارتباطات از هرگونه تقصیر در این دردسر جدید مردم خود را مبرا نشان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چندی نگذشت که مشخص شد این فقط ظاهر قضیه است که آن طور که خوشایند اپراتورها و وزارت ارتباطات بوده به مردم نشان داده شده است.

واقعیت چیز دیگری است.

آدرس غلط در مقصر قطعی های موبایل در خاموشی ها از کجا آب می خورد؟

خردادماه هنوز اوایل قطعی های مکرر بود. آن زمان هم قطعی شبکه موبایل هنگام خاموشی های شبکه برق دیده می شد.

در آن زمان، اپراتور ایرانسل با صدور اطلاعیه ای مقصر این ماجرا را قطعی برق دانسته بود و هیچ اشاره ای هم به دیگر عوامل احتمالی دخیل در این مشکل نکرده بود. شاید به تعبیری بتوان گفت ایرانسل فرار رو به جلویی در این ماجرا داشت تا اگر انتقادی مطرح شد دست بالاتر را داشته باشد.

این شرکت اعلام کرده بود: «این مجموعه شرایطی را فراهم کرده تا امکان بهره‌مندی سایت‌های ارتباطی از باتری‌های پشتیبان فراهم و در زمان قطعی برق، انرژی لازم برای ادامۀ فعالیت تجهیزات سایت‌ها، از این طریق تأمین شود و حتی در سایت‌های اصلی، دیزل ژنراتور مستقر در سایت، هنگام قطعی برق، وارد مدار می‌شود.

باتری‌های به کار رفته در سایت‌های ایرانسل، هنگام قطع برق، امکان ادامۀ خدمات‌رسانی چند ساعتۀ سایت را فراهم می‌کنند؛ اما با وجود قطعی مکرر و پیوستۀ برق که همه روزه با فواصل زمانی کوتاه در حال وقوع است، نه تنها امکان شارژ مجدد باتری‌های پشتیبان سایت‌ها فراهم نیست، بلکه تجهیزات ارتباطی سایت‌ها، در معرض آسیب شدید و جدی قرار دارند.

ایرانسل امیدوار است با تلاش و پیگیری مراجع مربوطه، از جمله وزارت نیرو، مشکل قطعی برق سریعتر حل شده و خدمات‌رسانی سایت‌های ارتباطی، بدون این چالش، ادامه پیدا کند.»


اپراتور بابت کم‌کاری مقصر است و وزارت ارتباطات از موضوع آگاه نبوده یعنی نظارت نکرده یا آگاه بوده و چشم پوشی کرده، پس مقصر است

مهر تایید وزارت ارتباطات بر ادعای اپراتورهای موبایل 

اما کمی بعد دردسر خاموشی ها برای مدت کوتاهی حل شد و اکنون که دوباره پدیدار شده، باز هم همان آدرس غلط این بار هم از سوی وزارت ارتباطات و هم بار دیگر از سوی ایرانسل تکرار شده است. 

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم وقتی کاربران شبکه های اجتماعی از او خواستند که فکری به حال وضعیت شبکه مختل تلفن همراه در زمان قطعی های برق کند، در جواب، تقصیر را به گردن قطعی برق انداخت. روشی که پیش از او اپراتور موبایل هم در پیش گرفته بود.

وزیر در توئیتی نوشت: «همه باید پاسخگو باشند. باتری دکل‌های تلفن همراه برای ۲ ساعت پاسخگوی قطعی برق هستند. پس از دشارژ کامل، نیازمند ۸ ساعت اتصال شارژ هستند تا به طور کامل شارژ شوند. متاسفانه در برخی نواحی ۸ ساعت برق مستمر شهری در دسترس نیست. در تلاش برای بهبودی ایم و از مشکل به وجود آمده پوزش می‌طلبیم.»

مدیرعامل ایرانسل هم اخیرا باز هم بر موضع قبلی خود در ماجرای اختلال در شبکه موبایل تاکید کرد. او گفته: «باتری‌های سایت‌های ایرانسل، هنگام قطع برق، امکان ادامه خدمات‌رسانی چندساعته را فراهم می‌کنند. ‏اما در شرایط ⁧‫قطعی برق‌⁩ با فواصل زمانی کوتاه، امکان شارژ مجدد باتری‌های سایت‌ها فراهم نیست و حتی تجهیزات سایت‌ها، در معرض آسیب شدید و جدی هستند.»

دم خروس وزارت ارتباطات از حمایت از اپراتورها بیرون زد

در شرایطی که اخبار غیررسمی از نادرستی ادعای اپراتور موبایل و وزارت ارتباطات در این ماجرا حکایت داشت و تناقض هایی مطرح شده بود، اپراتور رایتل از پایداری شبکه خود باوجود قطعی برق خبر داد.

این اپراتور در اطلاعیه ای اعلام کرد: «شبکه ارتباطی این اپراتور با توجه به اختلال فعلی در سیستم برق کشور از پایداری مناسبی برخوردار است و مشترکین کمترین مشکل را برای استفاده از اینترنت دارند.

علاوه بر موضوع ذکر شده، رایتل به مشترکین خود مزایای مختلفی از جمله، امکان تماس درون شبکه رایگان و بهره‌مندی از پایین‌ترین تعرفه‌های ارتباطی کشور را ارایه می‌دهد.»

در همین زمان برخی گزارش ها از نقص در سرویس پشتیانی اپراتورهای موبایل رسید که در آنها تصریح می شد ایستگاه های موبایل باوجود الزام قانونی فاقد باتری های سالم و کافی برای تداوم سرویس در زمان قطعی برق هستند.

این تناقض این سوال را جدی کرد که اگر شرایط و اثرات قطعی برق یکسان است، در شرایطی که در شهر بزرگی مانند تهران، به علت قطعی برق، آنتن اپراتورهای بزرگ که چندین برابر رایتل آنتن و کاربر دارند، قطع می شود، چه طور اپراتور کوچک تری مانند رایتل از قطعی برق دچار اختلال نمی شود؟ ایا به جز قطعی برق، عامل دیگری هم در پایداری شبکه اپراتورها دخیل است که از نظرها دور مانده است یا به عبارت دیگر مخفی نگه داشته شده است؟

نهادهای دیگر وظیفه رگولاتوری وزارت ارتباطات را انجام می دهند

با بالاگرفتن ابهامات و سوالات، همه توجه ها به سمت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جلب شد. در شرایط عادی، راه صحیح و حرفه ای برای بررسی این ابهامات این است که از این سازمان به عنوان نهادی که وظیفه و ادعای نظارت مستمر بر فعالیت اپراتورها را دارد، سوال شود که واقعیت چیست؟ آیا تجهیزات اپراتورها برای پشتیبانی نقصی ندارند؟

خبرنگار فارس بسیار با روابط عمومی این سازمان تماس گرفت اما این مقام مسئول این بار هم به تلفن خود جواب نداد و واسطه کردن مدیران دیگر وزارت ارتباطات نزد وی برای پاسخ گویی درباره این مسئله مهم این بار کارساز نیفتاد. 

با سکوت رگولاتوری، مراجع دیگر در صدد شفاف سازی برآمدند. فرامرز رستگار دبیر سندیکای صنعت مخابرات، اخبار غیررسمی درباره قطعی ایستگاه های موبایل به دلیل عدم سلامت باتری های ایستگاه ها را تایید کرد. به این ترتیب مقصران اصلی دیگر در ماجرای اختلال موبایل شناسایی شدند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات اپراتورهای موبایل تلفن همراه وزارت ارتباطات اپراتور موبایل خاموشی ها قطعی برق سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک

جدیدترین سریال تلویزیون با محوریت هوافضا قرار بود از ۱۵ اردیبهشت پخش خود را آغاز کند اما با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» بدقولی کنداکتوری دوباره رقم خورد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش که یک بدقولی کنداکتوری درباره برنامه «هفت» رقم خورد و باعث شد این برنامه تلویزیونی با یک هفته تأخیر روی آنتن برود به این معضل پرداخته شد. 

عوامل و دست‌اندرکاران «هفت» در توضیح پخش نشدنِ این برنامه تلویزیونی، مشکل فنی را عامل پخش نشدن اعلام کردند. چرا که مدیریت کنداکتور تلویزیون مقوله‌ای است که از هر جهت اهمیت دارد، روزی برای چینش ترکیب پخش سریال‌ها و برنامه‌ها این مدیریت ضرورت دارد و روزی هم برای جلوگیری از بدقولی کنداکتوری، این مدیریت لازم است، البته این بدقولی‌ها مسبوق به سابقه بوده که بارها سریال بدقولی‌های تلویزیون را برای پخش سریال و برنامه حتی حضور مجری‌ای خاص اتفاق افتاده است.

حالا این معضل گریبان یک سریال تلویزیونی را گرفته است.  در سطح گسترده‌ای اعلام شد سریال «رخنه» جدیدترین مجموعه تلویزیونی به کارگردانی علی غفاری از شنبه 15 اردیبهشت‌‌ماه روی آنتن می‌رود اما در عینِ آرامش و بدون هیچ عذرخواهی از مخاطبان، با بهانه پخش دو قسمت پشت صحنه «نون‌خ» در 16 و 17 اردیبهشت‌ماه پخش سریال به سه‌شنبه 18 فروردین‌ماه موکول شد. این انتقاد وجود دارد که مدیران و دست‌اندرکاران امر پخش در بسیاری از موارد چه حال و گذشته این بی‌تفاوتی به مخاطب را داشته‌اند.

به طورمثال واقعاً مدیران امر در شبکه یک نمی‌دانستند قرار است دو قسمت پشت صحنه سریال «نون‌خ» پخش کنند و این سریال در روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه پخش خود را آغاز می‌کند که این تاریخ را در تبلیغات خودشان به مخاطبان اعلام کنند نه روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه!

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

اگر به گذشته هم برگردیم این رفتار تلویزیون مسبوق به سابقه است؛ روزی سریالی به‌نام «دودکش2» که علی‌رغم پخش گسترده اخبار رسانه‌ای‌اش در همین شبکه یک سیما، روی آنتن نرفت و بحث مراحل پست پروداکشن را عنوان کردند، یا بارها سریال‌هایی که از شبکه سه سیما پخش می‌شد عوامل آن به پخش نامنظم قسمت‌هایشان اشاره می‌کردند که آخرین آن به سریال «بیست‌کویید» برمی‌گردد، یا زمانی که مجموعه کلبه عموپورنگ پخش می‌شد این اعتراضات را نسبت به پخش نامنظم این مجموعه نمایشی داشتند. 

یا «رعد و برق» بهروز افخمی که از شبکه پنج سیما به شبکه یک آمد؛ چند سال پیش در ماه رمضان قسمت اول آن روی آنتن رفت و بقیه را به‌دلیل مشکلات تدوین و مراحل فنی سریال به زمانی دیگر موکول کردند. این سریال بالأخره با تمام نقاط ضعف خودش روی آنتن رفت اما تبدیل به مصداقی بارز برای بدقولی کنداکتور تلویزیون شد.

به‌نظر می‌رسد تلویزیون کنار مدیریت درست کنداکتوری برای چینش سریال‌ها و برنامه‌ها به رسیدن به یک کنداکتور منظم و جلوگیری از بدقولی در پخش نیاز مبرم دارد. علی‌رغم اینکه شاید این نکته را هم بتوان درنظر گرفت که مشکلات فنی باعث شده باشد یک برنامه و یا سریالی در موعد مقرر اعلام‌شده روی آنتن نرود اما توجه به زمان مخاطب از هر نکته‌ و توجیه قابل‌قبولی هم مهمتر است.

گفتنی است،  سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما  برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است. این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است. در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدارک شبکه‌های تلویزیونی در دهه کرامت
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۹‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز سه‌شنبه ۱۸‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۷‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی